fbpx

Misteri i shtëpisë, përse u ndërtua në mes të ishullit?

Gjatë shekujve 18-19 në këtë zonë të shkretuar, kishte shumë banesa. Por rreth viteve 1930, kur bota avash-avash po ndryshonte, edhe këta banorë synuan zbritjen në qendër në kërkim të një jete më të mirë. Që atëherë, ishulli u braktis dhe e vetmja shtëpi që mbijetoi ndezi shumë teori.

Një nga këto ishte dhe historia e një miliarderi, i cili donte të strehohej në Elliaey për t’i shpëtuar apokalipsit të zombive. Të tjerë sugjerojnë se është pronë e një vetmitari fetar. Fatkeqësisht, realiteti nuk është kaq zbavitës. Në fakt është një kabinë roje e konstruktuar nga Shoqata e Gjahtarëve për t’u furnizuar mjaftueshëm me peshqit që enden në ujërat përreth, transmeton Lajmi.net.

Për të lehtësuar punën e tyre ata ndërtuan këtë shtëpizë si një bazë që ka vetëm një sauna, nuk ka elektricitet, ujë apo kanalizime. Por absolutisht ofron një pamje mahnitëse e cila tërheq pafund vëmendje. /Lajmi.net